Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari


Thierry Wolton, in dialog cu Ioan Stanomir si Gabriel Liiceanu

publicat 2019-11-20 13:30:05 (Dilema-Veche)
Thierry Wolton, in dialog cu Ioan Stanomir si Gabriel Liiceanu Jurnalistul Thierry Wolton va discuta cu Ioan Stanomir si Gabriel Liiceanu despre cel de-al doilea volum al trilogiei O istorie mondiala a comunismului si despre volumul Negationismul de stinga joi, 21 noiembrie, de la ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu. Trilogia O istorie mondiala a... ...continuare.

Avanpremiera editoriala: Și se auzeau greierii

publicat 2019-11-20 12:30:06 (Dilema-Veche)
Avanpremiera editoriala: Și se auzeau greierii Dilema veche va prezinta in avanpremiera un fragment din romanul Și se auzeau greierii de Corina Sabau, aflat in curs de aparitie in colectia 821.135.1 - Scriitori romani contemporani, Editura Humanitas. Lansarea volumului va avea loc vineri, 22 noiembrie, ora 17:30, la Tirgul de Carte... ...continuare.

Punctul nordic al cafelei

publicat 2019-11-20 09:15:05 (Dilema-Veche)
Punctul nordic al cafelei In evaluarile anuale despre calitatea vietii si despre consumul cultural, rezulta negresit ca tarile nordice au cel mai inalt standard de viata, orasele lor sint cele mai nepoluate, locuitorii lor sint cei mai civilizati si cei mai fericiti, nordicii citesc cel mai mult, iar muzicienii lor fac... ...continuare.

Craciun in Scadinavia. Cu ce cafea se delecteaza Mosu'?

publicat 2019-11-19 17:45:04 (Dilema-Veche)
Craciun in Scadinavia. Cu ce cafea se delecteaza Mosu'? Oricit ar parea de ciudat, exista cel putin un lucru inca nestiut atunci cind vine vorba despre celebrul Mos Craciun. Bea sau nu cafea? Altfel spus, v-ati trezit vreodata, pe nepusa masa, fata-n fata cu doi ochisori vii care va chestioneaza exact pe tema asta, cu cea mai adinca seriozitate din... ...continuare.

Temnicerii lui Pal Benko

publicat 2019-11-19 12:30:05 (Dilema-Veche)
Temnicerii lui Pal Benko Pal Benko a fost unul dintre cei mai puternici sahisti din Europa de Est evadati in Occident in timpul Razboiului Rece. Doar Korcinoi l-a intrecut, atit ca performante sportive, cit si ca notorietate. Dar ca si Korcinoi, si Pal Benko a lasat o carte de memorii (My Life, Games and Compositions,... ...continuare.

O lucrare rar cintata in Romania: monumentala Simfonie nr. 2 de Sibelius, la Sala Radio

publicat 2019-11-18 22:00:06 (Dilema-Veche)
O lucrare rar cintata in Romania: monumentala Simfonie nr. 2 de Sibelius, la Sala Radio Simfonia nr. 2 semnata de cel mai mare compozitor al Finlandei, Jean Sibelius, o lucrare monumentala rar cintata in Romania, va fi interpretata vineri, 22 noiembrie, ora 19.00, la Sala Radio. Sibelius si-a dirijat propria lucrare, la premiera din martie 1902, la pupitrul Filarmonicii din... ...continuare.

50% realitate. Restul e vis

publicat 2019-11-18 19:15:05 (Dilema-Veche)
50% realitate. Restul e vis In stinga mea, intr-un grup, se dezbate lipsa dezbaterii prezidentiale. Pro si contra. Mai la dreapta, se fac planuri de revelion. Unii vor veni cu masina, altii cu avionul. In alta parte, citiva parinti cu copiii dupa ei vorbesc despre vaccinul antigripal. Unii zic ca e bun, altii ca nu.... ...continuare.

Editura Gama, un sfert de secol de poveste si educatie

publicat 2019-11-18 19:00:05 (Dilema-Veche)
Editura Gama, un sfert de secol de poveste si educatie Editura Gama aniverseaza 25 de ani de poveste si educatie la Tirgul International de Carte Gaudeamus vineri, 22 noiembrie, de la ora 17.00. Cu acest prilej, Editura Gama va face o donatie de carti catre recent infiintatul Centru Educational "Casa buna" fondat de Valeriu Nicolae, cunoscut pentru... ...continuare.

Centrul de Zi, Magazinul de Fapte Bune si biblioteca sociala

publicat 2019-11-18 18:00:04 (Dilema-Veche)
Centrul de Zi, Magazinul de Fapte Bune si biblioteca sociala Ca intotdeauna, dincolo de valul de stiri negative se petrec si lucruri bune. Trebuie doar sa fim receptivi si, pe cit posibil, sa contribuim. a Cu sprijinul Hornbach, Salvati Copiii Romania a decis sa renoveze complet cladirea fostei crese a orasului Petrila. Aceasta va deveni Centrul de Zi... ...continuare.

Underdog

publicat 2019-11-18 11:45:04 (Dilema-Veche)
Underdog Daca de dragul demonstratiei pe Traian Basescu il consideram un fost candidat al dreptei - ceea ce in fapt e o ipoteza cu destule asteriscuri - se poate observa ca aproape toate finalele prezidentiale din Romania s-au soldat cu infringerea candidatului stingii. Singurul candidat de succes al... ...continuare.