Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

"Sex" sau "gen"? Precizari MAI despre cartea de identitate electronica. Directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor afirma ca "orice optiune este posibila"

publicat 2021-08-04 21:16:25 (Mediafax)

Cartea de identitate electronica a fost lansata, luni, la Cluj-Napoca, in cadrul unui proiect pilot. Documentul asigura garantii suplimentare de securitate si un acces facil la servicii esentiale, fiind promisa si reducerea birocratiei. Dar un aspect controversat, tot mai discutat saptamana aceasta, este inlocuirea rubricii "sex" cu "gen", pe noua carte de identitate. De asemenea, tricolorul a fost eliminat de pe document.

citeste mai mult...
Alte stiri de la Mediafax:
Tensiuni pe Marea Mediterana. O nava militara turca a avertizat un vas grec de cercetare sa nu patrunda in apele teritoriale turce
Dan Vilceanu, dupa falimentul City Insurance: Nu cred ca din banii nostri ar trebui sa platim fraude
Citu da asigurari ca Romania nu va ramane fara gaze la iarna. "Plafonarea suna bine, dar inseamna costuri foarte mari pentru companii"
Marius Tuca Show, diseara, la 19, la Aleph News si pe mediafax.ro. Invitati: Victor Alistar, membru CS din partea societatii civile, si Marius Oprea, istoric
Proiect de lege USR PLUS: Actul sexual cu un copil sub 14 ani va fi incadrat ca viol
PREZENTUL FARA PERDEA Marius Oprea / Povestea unei prietenii si un Interviu de dincolo de moarte, cu Alexander Litvinenko: "Partidul comunist nu a produs niciodata nimic. Poate doar sedinte, iar in afara sedintelor, doar crime"
INTERVIU DE DINCOLO DE MOARTE / MARIUS OPREA IN DIALOG CU ALEXANDER LITVINENKO: "Preluarea puterii de catre Putin a fost o operatiune foarte bine pregatita si atent executata a serviciilor secrete ruse"
Florin Citu, despre ancheta privind dozele de vaccin: Justitia functioneaza
Romania incepe vaccinarea cu doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccin pe baza de ARN mesager
Ordonanta de urgenta ca urmare a insolventei City Insurance. Florin Citu cere mai multe anchete
PREZENTUL FARA PERFEA Marius Oprea / Povestea unei prietenii si un Interviu de dincolo de moarte, cu Alexander Litvinenko: "Partidul comunist nu a produs niciodata nimic. Poate doar sedinte, iar in afara sedintelor, doar crime"
Carantina de noapte in Timisoara. Rata de infectare este de peste 4 cazuri la mia de locuitori
A venit iarna in septembrie. In Muntii Rodnei a cazut prima ninsoare
Natalia Intotero, presedintele Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor: Elevii trebuie sa ramana in banci
Timisoara are o rata de infectare de peste 4 cazuri la mia de locuitori. Ce restrictii intra in vigoare