Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

O companie din Romania se inarmeaza masiv

publicat 2020-01-20 12:32:51 (Money.ro)

O companie din Romania se inarmeaza masiv In ultimii cinci ani de zile, asupra personalului silvic angajat la regia Romsilva au avut loc 164 agresiuni verbale si fizice, din care doua s-au soldat cu padurari decedati. Liviu Pop, padurar in cadrul Directiei Silvice Maramures, a fost ucis anul trecut intr-o padure administrata de Ocolul Silvic Strambu Baiut, in timp ce incerca sa impiedice taierea ilegala de arbori.  Pop a fost impuscat mortal anul trecut, iar corpul acestuia, abandonat intr-o vale, prezenta numeroase urme de agresiune fizica. Pop avea 30 de ani, era angajat al Directiei Silvice Maramures de sapte ani, era casatorit si avea trei copii. Acesta a fost al doilea angajat al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva ucis in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, respectiv paza padurii, dupa ce in urma cu o luna un alt padurar, Raducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pascani, din cadrul Directiei Silvice Iasi, a fost ucis de trei persoane surprinse in timp ce taiau ilegal arbori.   Astfel, se poate spune ca la Romsilva este unul dintre cele mai periculoase locuri unde poti lucra la stat. Regia, institutie aflata sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, urmeaza sa incheie un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, privind prevenirea si combaterea faptelor ilegale in fondul forestier proprietate publica a statului administrat de RA Romsilva si in fondul forestier al altor proprietari, pentru care regia, prin unitatile si subunitatile din teritoriu, are contracte de paza sau administrare, se arata intr-un document semnat de Costel Alexe, ministrul Mediului.   La aceasta data, Romsilva detine 5.789 arme pentru paza padurilor, din care: arme militare calibru 7,62 - 1.263 bucati; pistoale cu glont - 929 bucati; pistoale cu gaze plus bile de cauciuc - 3.587 bucati; arme de vanatoare - 3.106 bucati. Personalul de teren necesar a fi inarmat ested e 7.214, din care: 6.077 padurari si 1.137 sefi de district. "In perioada urmatoare vom face o analiza de risc si, in functie de necesarul de arme, vom prevedea in buget sumele care trebuie alocate pentru cumpararea acestora prin procedeul achizitiilor publice", se arata in documentul semnat de ministrul Alexe.      

citeste mai mult...
Alte stiri de la Money.ro:
Criza va trece, afacerile vor merge. SCRISOAREA unui afacerist chinez catre partenerul sau din Bucuresti
Asa se ia CORONAVIRUSUL! Filmul care explica tot
Bataie de joc! De la izolare fortata la coada pentru adeverinte
ALERTA! Creste numarul deceselor din cauza COVID 19
Operatiunea "fara chinezi" in economia romaneasca: legi, memorandumuri, excluderi de la licitatii
ALERTA! O noua mare problema aproape de granita Romaniei
IOHANNIS: Starea de urgenta se prelungeste cu inca o luna
Moise Guran: Cei mai fericiti romani vor fi cei care nu vor avea concediu la vara, caci asta va insemna ca au loc de munca
Dan Negru: "I-ati izolat pe unii pentru care n-ati facut nimic, niciodata. Statul roman a inchis ochii cand zeci de copii din Tandarei erau traficati in Europa"
Lupta politica damboviteana nu se opreste nici in timpul CRIZEI globale. PNL a atacat la CCR legile PSD
ULTIMUL BILANȚ al COVID! Romania a trecut de 4.000 de cazuri
Mia salveaza omenirea? Inca un FAKE NEWS cu un star porno se distribuie pe Internet
Leonardo Badea (BNR): Criza actuala ne demonstreaza ca este necesar sa crestem robustetea economiei locale
CRESC sperantele: Scade rata deceselor provocate de coronavirus, isi revin bursele
Se cere interventia URGENTA a lui NELU TATARU! "Spuneti stop abuzurilor"