Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

Se pregateste constructia celui mai lung TUNEL din Romania

publicat 2020-02-16 10:32:54 (Money.ro)

Se pregateste constructia celui mai lung TUNEL din Romania Cel mai lung tunel din Romania, cu o lungime de aproape trei kilometri, ce urmeaza a fi facut pe traseul din Salaj al Autostrazii Transilvania, are o valoare estimata de peste un miliard de lei, realizarea lui urmand a fi scoasa la licitatie cel mai probabil in luna mai.   Potrivit precizarilor facute, sambata, de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, indicatorii tehnico-economici privind aceasta investitie au fost reaprobati, iar documentatia pentru demararea procedurii de atribuire este in curs de elaborare, urmand a fi transmisa spre validare catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice.   "Noi estimam ca pana undeva in aprilie sa finalizam (...) si sa fim in situatia in care in luna mai sa urcam in SICAP, pentru licitatie - proiectare si executie, tunelul Meses", a precizat Lucian Bode, intr-o conferinta de presa.   La randul sau, directorul Companiei Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Florin Scarlat, a subliniat ca tunelul respectiv este un obiectiv de investitii special, pentru care s-a cerut asistenta din partea unor experti straini.   "Fiind o lucrare de investitie cu un specific aparte, (...) a necesitat inclusiv asistenta din partea unor experti de la o firma internationala renumita pentru a pune la punct documentatia, pentru ca necesita in primul rand o lucrare de baza acele tunele. Necesita un sistem de monitorizare a traficului in acest tunel. Sunt niste experiente pe care alte state le au. Din pacate, noi acum suntem in faza pionieratului si am apelat la aceasta experienta pentru a genera o documentatie matura si cu toate elementele tehnice, pentru a o putea scoate la licitatie", a precizat Florin Scarlat.   Acesta a adaugat ca tunelul va avea doua galerii, cu o lungime de 2.890 de metri, fiind cel mai lung tunel proiectat din Romania.   Valoarea estimata a proiectului este de 1,28 miliarde de lei.      

citeste mai mult...
Alte stiri de la Money.ro:
Criza va trece, afacerile vor merge. SCRISOAREA unui afacerist chinez catre partenerul sau din Bucuresti
Asa se ia CORONAVIRUSUL! Filmul care explica tot
Bataie de joc! De la izolare fortata la coada pentru adeverinte
ALERTA! Creste numarul deceselor din cauza COVID 19
Operatiunea "fara chinezi" in economia romaneasca: legi, memorandumuri, excluderi de la licitatii
ALERTA! O noua mare problema aproape de granita Romaniei
IOHANNIS: Starea de urgenta se prelungeste cu inca o luna
Moise Guran: Cei mai fericiti romani vor fi cei care nu vor avea concediu la vara, caci asta va insemna ca au loc de munca
Dan Negru: "I-ati izolat pe unii pentru care n-ati facut nimic, niciodata. Statul roman a inchis ochii cand zeci de copii din Tandarei erau traficati in Europa"
Lupta politica damboviteana nu se opreste nici in timpul CRIZEI globale. PNL a atacat la CCR legile PSD
ULTIMUL BILANȚ al COVID! Romania a trecut de 4.000 de cazuri
Mia salveaza omenirea? Inca un FAKE NEWS cu un star porno se distribuie pe Internet
Leonardo Badea (BNR): Criza actuala ne demonstreaza ca este necesar sa crestem robustetea economiei locale
CRESC sperantele: Scade rata deceselor provocate de coronavirus, isi revin bursele
Se cere interventia URGENTA a lui NELU TATARU! "Spuneti stop abuzurilor"