Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

Avionul de lupta IAR 99 SM, o prioritate pentru Romania in 2024

publicat 2024-01-01 13:45:12 (Money.ro)

Avionul de lupta IAR 99 SM, o prioritate pentru Romania in 2024 "Momentele de bilant de sfarsit de an sunt doar o etapa intermediara in oricare proiect care trebuie sa continue si anul urmator. Imi plac indicatorii de performanta, care atesta daca politicile publice, programele, proiectele pe care le-am propus/implementat sunt utile pentru economia romaneasca. Un astfel de exemplu este Start Up Nation, un program cu indicatori de performanta foarte buni, rentabilitate pentru prima editie fiind de 155% si 126% pentru editia a doua", a scris ministrul Economiei pe Facebook.Stefan Oprea prezinta un bilant a ceea ce s-a intamplat doar in ultimele doua saptamani ale anului 2023."Avem o noua lege pentru industria nationala de aparare, care va permite o mai buna definire a proiectelor de interes esential pentru Romania si o mai buna cooperare interinstitutionala; ConstructPlus - schema de ajutor de stat pentru sustinerea companiilor din domeniu a intrat in linie dreapta, ghidul final fiind publicat pe site-ul ministerului, va urma rapid HG-ul de aprobare in luna ianuarie; Bugetul MEAT pentru 2024 permite realizarea tuturor programelor de sustinere a mediului de afaceri, de la debut in afaceri, pana la scale up in domeniile de competitivitate ale companiilor romanesti; Proiectul de transfer de tehnologie pentru armele Beretta a ajuns dupa aproape 5 ani la UM Cugir, acolo unde exista forta de munca calificata pentru producerea lor. Un sir de decizii gresite au facut ca acest proiect sa intarzie nepermis de mult si sa fie in pericol iminent de esuare cu consecinte pentru companii romanesti; Proiectul Strategia Industriala a Romaniei pentru perioada 2023 - 2027 a fost publicat in transparenta", a scris ministrul.El mai precizeaza ca "au inceput probele cu avionul IAR 99 SM, un proiect ramas intepenit de aproape trei ani de zile"."Vom continua si in 2024 sa transformam ministerul, agentiile si companiile cu capital de stat pentru a fi mai performanti. In acest efort trebuie sa fim insotiti de reprezentantii mediului de afaceri, dar si ai sindicatelor", mai spune Oprea.

citeste mai mult...
Alte stiri de la Money.ro:
Castigul salarial mediu net a crescut cu 12,7% in interval de un an
Cod rosu si pe sine. Trenurile circula cu viteza redusa
Eurostat: Aproape un sfert dintre romani nu isi permit o masa adecvata
Finala "Mireasa" 2024: Un cuplu va castiga 40.000 de euro, Marele Premiu
Surse: Membrii AUR nu ar mai vrea sa fie reprezentati de George Simion
SAGA Festival, o "saga" a proceselor si datoriilor! Are 50 de actiuni deschise in instanta
Corvinul Hunedoara a invins echipa maghiara Paksi FC
Guvernul a suplimentat limita de credite pentru Ministerul Agriculturii
Petre Roman, audiat la Parchetul General in dosarul Mineriadei
Creste ajutorul de stat pentru motorina
Cod rosu de canicula in acest weekend. "Vom resimti 50 de grade"
"Legea impotriva camatariei", declarata constitutionala
Miley Cyrus, o avere impresionanta la 31 de ani! Fosta vedeta Disney munceste de la 11 ani si poate iesi lejer la pensie
Margareta Paslaru, marea artista a muzicii usoare, detine un apartament de lux in Brooklyn, NY. Evaluat la 1,2 milioane $!
Burduja: Pot aparea pene de curent din cauza caniculei