Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

diverse

Secretele salamandrelor parasutiste din California. Cercetatorii sunt impresionati de salturile lor

Secretele salamandrelor parasutiste din California. Cercetatorii sunt impresionati de salturile lor

Salamandrele nu sunt tocmai cunoscute pentru agilitatea si dexteritatea lor, oamenii le asociaza cu busteni si paraie putrezite, a spus Christian Brown, doctorand in biologie la Universitatea din Florida de Sud. Dar studiul arata natura contraintuitiva a acestor creaturi si are implicatii pentru alte organisme care au abilitati speciale. In 2020, Brown si colegii sai au publicat o descriere detaliata a modului in care salamandrele sar. Spre deosebire de alte specii, acestea foloseau doua picioare in loc de unul.

cultura

Lista castigatorilor de la Cannes: socantul "Triangle of Sadness" ia trofeul, "R.M.N." al lui Mungiu ramane pe dinafara. Ce film a fost cel mai aplaudat?

Lista castigatorilor de la Cannes: socantul Triangle of Sadness ia trofeul, R.M.N. al lui Mungiu ramane pe dinafara. Ce film a fost cel mai aplaudat?

Palmaresul celei de-a 75-a editii a Festivalului de la Cannes e putin „stupefiant”, ca sa-l parafrazam pe Vincent Lindon, presedintele juriului, care de pe scena de la Grand Th√©atre Lumi√®re s-a referit la „calitatea stupefianta a operelor prezentate”. Era de asteptat ca selectia sa se cearna dupa gusturile membrilor juriului („de gustibus non disputandum”, stim) […]