Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

social

Un detinut a incercat sa evadeze din Penitenciarul Gherla, scobind peretele inchisorii

Un detinut a incercat sa evadeze din Penitenciarul Gherla, scobind peretele inchisorii

"Prin activitati operativ-informative specifice, angajatii Penitenciarului Gherla au identificat persoana condamnata care, prin utilizarea unui obiect ascutit improvizat, a incercat perforarea peretelui camerei de detinere. Subliniem faptul ca tentativa s-a concretizat intr-o scobitura in peretele camerei", a anuntat ANP intr-un comunicat de presa. Angajatii ANP au anuntat cazul la Politia Municipiului Gherla, fiind, totodata, informat si judecatorul de supraveghere a privarii de libertate. "Mentionam ca, in vederea stabilirii circumstantelor producerii acestui incident, precum si pentru identificarea si eliminarea factorilor de risc asociati sigurantei detinerii si regimului penitenciar, o echipa constituita din specialisti de la nivelul aparatului central al Administratiei Nationale a Penitenciarelor s-a deplasat la Penitenciarul Gherla", transmite ANP.

cultura

36 de ani de la moartea lui Nichita Stanescu. Poetul a avut un singur copil: pe cumnata sa

36 de ani de la moartea lui Nichita Stanescu. Poetul a avut un singur copil: pe cumnata sa

Poetul Nichita Stanescu a murit pe 13 decembrie 1983, la varsta de 50 de ani. Cel considerat cel mai mare poet roman al secolului XX n-a avut urmasi. Putina lume stie insa ca el a fost tatal legal al unei fete pe care a adoptat-o. Iar Mirela, fetita de atunci, era chiar sora ultimei sotii a […]

culinar

Unde am mincat cel mai bine in Europa? (1)

Unde am mincat cel mai bine in Europa? (1)

Am descoperit un Top 20 gastronomic al bucatariilor statelor europene, intocmit de farandwide.com, in care Romania ocupa un binemeritat (?) loc 11, impreuna cu Ungaria, cele doua tari sint luate "la pachet", un soi de "Ce mi-e Bucharest, ce mi-e Budapest". De fapt, a fost bagata in seama doar bucataria din Transilvania (si Bucovina), cu influentele ei austro-ungare, ceea ce mi se pare necinstit fata de sarmalutele in foi de vita din sud, de saramura de crap dobrogeana, de ciorba de praz olteneasca si de atitea altele.

vedete

Boala misterioasa de care sufera Marius Elisei. Oana Roman: "O sa se spuna ca din cauza mea a patit asta!"

Boala misterioasa de care sufera Marius Elisei. Oana Roman: O sa se spuna ca din cauza mea a patit asta!

Dupa 7 ani de relatie, Oana Roman si Marius Elisei au decis sa se desparta. Chiar Oana Roman a postat un mesaj surprinzator in mediul online, anuntandu-i pe internauti ca doreste sa elimine, de la bun inceput, speculatiile sau zvonurile legate de problemele aparute intre ea si Marius.  In cuprinsul mesajului sau, Oana Roman a […] The post Boala misterioasa de care sufera Marius Elisei. Oana Roman: "O sa se spuna ca din cauza mea a patit asta!" appeared first on Cancan.ro.

verde

Planeta moare sufocata. Plaja de plastic, imagini terificante cu mii de tone de deseuri aduse de apa la tarm VIDEO

Planeta moare sufocata. Plaja de plastic, imagini terificante cu mii de tone de deseuri aduse de apa la tarm VIDEO

Specialistii in conservarea mediului spun ca zeci de mii recipiente din plastic sunt aruncate necontrolat la periferia metropolei de 3 milioane de locuitori, dupa care acestea sunt luate de ploi si de apele umflate ale raului Umgeni si ajung in ocean. Nu trece mult insa si Oceanul Indian le aduce inapoi oamenilor, umpland plajele, facand imposibil inotul si, in general, degradand grav mediul inconjurator, prezenta plasticului afectand major viata animalelor marine. PLASTIC PLAGUE: Grim new video shows several tons of plastic waste churning in the waves and littering the beach in Durban, South Africa.

sanatate

Voi cum mai stati cu analizele?

Voi cum mai stati cu analizele?

Se stie ca e bine sa mergi sa iti faci analizele periodic, chiar daca nu te simti rau. Recomandarile generale vorbesc despre necesitatea unui set anual de analize. De ce? Pai, pentru ca asa ai sansa de a descoperi eventuale boli inca din stadiu incipient, implicit ai sansa de a le trata la timp, inainte sa devina cronice, grave, poate fatale. E o forma de preventie si, chiar daca, poate, cind mergi sa le faci, iti spui in minte un gind incurajator, in general nu ar trebui sa ai stres, pentru ca nu mergi la aceste analize pe fondul unei boli sau al unor simptome.

auto-moto

Carburantii ar urma sa se scumpeasca, nu sa se ieftineasca, de la 1 ianuarie

Carburantii ar urma sa se scumpeasca, nu sa se ieftineasca, de la 1 ianuarie

Astfel, potrivit ministerului, nivelul accizei la benzina actualizat cu cresterea preturilor de consum comunicata oficial de Institutul National de Statistica (INS) ar trebui sa creasca de la 2.038,62 lei/1000 l la 2.116,09 lei/1000 l, iar cel al motorinei, de la 1.895,94 lei/1000 l la 1.967,99 lei/1000 l.   Ar rezulta un impact de 9,2 bani/l la benzina si unul de 8,5 lei/l la motorina cu tot cu TVA aferenta.   Numai ca noile nivele calculate de Ministerul de Finante potrivit legislatiei fiscale in vigoare nu vor avea o viata lunga, scrie profit.ro.