Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

politic

Florin Citu: Nu se pune problema unui acord cu FMI. Nu cred in scenariile pesimiste care circula

Florin Citu: Nu se pune problema unui acord cu FMI. Nu cred in scenariile pesimiste care circula

Prin urmare, ministrul nu pune problema unui acord cu FMI si exclude momentan posibilitatea oricarui imprumut care sa fie insotit de conditii. De asemenea, aceasta nu doreste sa discute despre taxe in acest moment si considera faptul ca lectia este invatata din anul 2008. Citeste si: Se maresc AMENZILE pentru cei care incalca ORDONANTELE MILITARE. Cat platesti de la 2 APRILIE "Pe cresterea economica nu sunt asa pesimist ca altii. Vad ca sectorul privat se misca. Se reorienteaza. Sigur, o parte din el, ca nu tot poate sa faca asta.

economic

SOMAJ TEHNIC. Cati bani primeste in mana fiecare disponibilizat

SOMAJ TEHNIC. Cati bani primeste in mana fiecare disponibilizat

Pentru a beneficia de acest ajutor de la stat, angajatii trimisi in somaj tehnic trebuie sa fi indeplinit urmatoarele conditii: sa fi fost inscrisi in REVISAL si sa fi avut contract de munca suspendat potrivit art. 52 alin. (1) lit. c. din Codul Muncii, atrag atentia oficialii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), citati de ziaruldeiasi.ro. Angajatorii pot suplimenta sumele cu pana la 75% din salariu In situatia in care dispun de fonduri, firmele pot suplimenta sumele acordate angajatilor trimisi in somaj tehnic cu pana la minimum 75 % din salariu, conform Codului Muncii.

social

Decizia Curtii Constitutionale! Ce se intampla cu angajatele gravide in timpul pandemiei de coronavirus

Decizia Curtii Constitutionale! Ce se intampla cu angajatele gravide in timpul pandemiei de coronavirus

In prezent, legislatia in vigoare prevede ca femeile gravide, cele care au nascut de curand sau care alapteaza nu pot fi concediate pentru motive ce tin de aceasta situatie. Concedierea poate avea loc doar daca au savarsit abateri disciplinare sau ca urmare a desfiintarii locului de munca din motive economice. "Dupa ce Curtea de Justitie a Uniunii Europene a stabilit, in cauza C-103/16, Jessica Porras Guisado/Bankia - S.A., Fondo de Garantia Salarial si altii, ca Directiva 92/85/CEE - privind introducerea de masuri pentru promovarea imbunatatirii securitatii si a sanatatii la locul de munca in cazul lucratoarelor gravide, care au nascut de curand sau care alapteaza - nu se opune unei reglementari nationale care permite concedierea unei lucratoare gravide ca urmare a unei concedieri colective, Curtea Constitutionala a Romaniei a confirmat faptul ca interdictia de concediere a salariatelor gravide prevazuta in Legea nr.

tic

Hotararea Guvernului de a prelungi licentele 3G ale companiilor de telefonie a fost publicata in Monitorul Oficial

Hotararea Guvernului de a prelungi licentele 3G ale companiilor de telefonie a fost publicata in Monitorul Oficial

Prin Hotararea de Guvern, adoptata cu intarziere in 26 martie, s-a decis si prelungirea licentelor 3G si 4G ale Telekom si RCS&RDS, care vor plati cumulat 50 de milioane de euro. "In urma adoptarii Hotararii Guvernului privind stabilirea cuantumului taxei de licenta pentru prelungirea licentelor din banda de 2100 MHz detinute de Orange, Vodafone, RCS&RDS si Telekom Romania Mobile Communications si dupa plata taxei catre bugetul de stat de primii doi operatori mentionati, ANCOM va emite licentele ce urmeaza sa ajunga la termen in perioada imediat urmatoare.

diverse

Dezinfectie la Turnu-Magurele, filmuletul care face furori pe internet. Primarul: "Si eu am fost initial revoltat" VIDEO

Dezinfectie la Turnu-Magurele, filmuletul care face furori pe internet. Primarul: Si eu am fost initial revoltat  VIDEO

O masina de salubritate si doi angajati care manipuleaza un furtun cu un rest de substante dezinfectante au fost ingredientele suficiente pentru un filmulet care a adunat sute de cometarii si zeci de mii de distribuiri. In debutul filmuletului se prezinta o actiune de dezinfectie stradala din Turcia, pentru ca la final sa fie redate imaginile din Turnu-Magurele. Primarul orasului, Danut Cuclea, contactat de Adevarul, a explicat ca imaginile surprinse sunt, de fapt, scoase din context si ca operatiunea nu se desfasoara asa cum reiese din secventa video.

verde

Parlamentarii USR cer stoparea taierilor de paduri in perioada starii de urgenta

Parlamentarii USR cer stoparea taierilor de paduri in perioada starii de urgenta

Parlamentarii USR au adresat o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban si ministrului Mediului, Costel Alexe pentru a stopa taierile de paduri in perioada starii de urgenta. "Mai mult ca niciodata trebuie sa transmitem un mesaj ferm de vointa politica de stopare a taierilor ilegale de paduri. Mai mult ca niciodata trebuie sa dovedim ca intelegem importanta salvarii plamanilor verzi ai Romaniei si ca ne pasa, cu adevarat, de sanatatea publica a cetatenilor acestei tari", afirma acestia.