Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

sport

Legenda lui Liverpool, atac dur la Cristiano Ronaldo: "Manchester United trebuie sa scape de el"

Legenda lui Liverpool, atac dur la Cristiano Ronaldo: Manchester United trebuie sa scape de el

Jamie Carragher (44 de ani), fostul mare fundas al celor de la Liverpool, considera ca aducerea lui Cristiano Ronaldo (37 de ani) la Manchester United a fost o greseala. "Diavolii rosii" au avut parte de un sezon dezamagitor in Premier League. Formatia din Manchester a incheiat sezonul pe locul 6, reusind sa adune doar 58 de puncte. Chiar si asa, portughezul a fost cel mai bun marcator al echipei, cu 18 goluri marcate numai in campionat. ...

diverse

Secretele salamandrelor parasutiste din California. Cercetatorii sunt impresionati de salturile lor

Secretele salamandrelor parasutiste din California. Cercetatorii sunt impresionati de salturile lor

Salamandrele nu sunt tocmai cunoscute pentru agilitatea si dexteritatea lor, oamenii le asociaza cu busteni si paraie putrezite, a spus Christian Brown, doctorand in biologie la Universitatea din Florida de Sud. Dar studiul arata natura contraintuitiva a acestor creaturi si are implicatii pentru alte organisme care au abilitati speciale. In 2020, Brown si colegii sai au publicat o descriere detaliata a modului in care salamandrele sar. Spre deosebire de alte specii, acestea foloseau doua picioare in loc de unul.

cultura

O carte pe zi: "Timp retrait" de Alex. Stefanescu

O carte pe zi: Timp retrait de Alex. Stefanescu

Cine nu-l cunoaste ori n-a auzit de Alex Stefanescu (desi foarte putini, sunt convins ca mai exista si asemenea oameni, e in firea lucrurilor), ar face bine sa deschida cartea voluminoasa pe care o prezentam astazi. Nu numai pentru ca vor afla despre un om mare, la propriu si la figurat, ci si pentru ca vor retrai prin amintirile lui sau vor afla, daca nu le-au trait, multime de amanunte despre o epoca tumultuoasa, despre oameni minunati, scriitori, pictori, intelectuali de tot felul, dar si oameni obisnuiti, simpli, cum se spune, fara de care lumea n-ar progresa si n-ar fi ceea ce este.