Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

cultura

O carte pe zi: "Memoriile unui mercenar din grupul Wagner" de Marat Gabidullin

O carte pe zi: Memoriile unui mercenar din grupul Wagner de Marat Gabidullin

Marat Gabidullin a fost comandantul unei subunitati de mercenari din Grupul Wagner, armata din umbra a lui Putin. A scris o carte, o marturie unica, foarte actuala, in care risipeste o parte din secretul care inconjura acest grup, organizarea lui si felul de a actiona. Grupul Wagner este o "societate militara privata", care functioneaza fara garde si a carei existenta este in continuare negata de catre puterea din Rusia. Chiar Gabidullin, pentru a-si numi camarazii de arme si pe el insusi, foloseste expresia "soldati improvizati".

culinar

Cum sa faci otet la tine acasa

Cum sa faci otet la tine acasa

Desi este usor sa mergi la magazin si sa cumperi o sticla de otet, poate fi foarte satisfacator – si gustos – sa il prepari singur. Odata ce ai stapanit o reteta de otet de uz general care poate fi folosita practic cu orice tip de bautura alcoolica, poti trece la retete mai specializate pentru […]

sanatate

UE a aprobat vaccinul bivalent COVID-19 produs de Moderna. Tinteste subvariantele Omicron BA.4 si BA.5

UE a aprobat vaccinul bivalent COVID-19  produs de Moderna. Tinteste subvariantele Omicron BA.4 si BA.5

Moderna, Inc., o companie de biotehnologie care dezvolta medicamente si vaccinuri inovatoare pe baza de ARN mesager (ARNm), a anuntat ca Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a acceptat cererea de variatie pentru evaluarea unei doze booster de 50 ┬Ág a vaccinului mRNA-1273.222 (Spikevax bivalent Original/Omicron BA.4-5), un booster cu vaccin COVID bivalent ce contine tulpina Omicron, la adulti cu varsta de 12 ani si peste.