Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

politic

Alina Gorghiu, propunerea PNL pentru sefia Senatului

Alina Gorghiu, propunerea PNL pentru sefia Senatului

Premierul Ludovic Orban a declarat ca propunerea PNL pentru sefia Senatului este "cu siguranta" Alina Gorghiu. "Cu siguranta, candidatul pentru presedintia Senatului, votat si in biroul national, este Alina Gorghiu", a spus Orban. Miercuri, Curtea Constitutionala a decis ca alegerea lui Teodor Melescanu la presedintia Senatului a fost neconstitutionala. Melescanu sustine ca isi asuma in continuare prerogativele de presedinte al Senatului, pana la publicarea deciziei in Monitorul Oficial. Pe 10 septembrie 2019, Teodor Melescanu a castigat sefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, sustinuta de opozitie, a fost votata de 59 de senatori.

diverse

Din acea zi a inceput SA TRAIASCA: Povestea bloggeritei care s-a mutat in satul cu 9 oameni

Din acea zi a inceput SA TRAIASCA: Povestea bloggeritei care s-a mutat in satul cu 9 oameni

"Am inceput cu nimic altceva decat un vis. Și astazi imi traiesc visul. In fiecare zi ma simt atat de recunoscatoare ca am putut inca sa traiesc aici in micul meu Paradis. Și sa am toate lucrurile pe care le iubesc si sa impartasesc viata cu cineva pe care il iubesc"... Astfel scrie Joanna despre ceea ce se poate numi nu aventura, ci experienta vietii sale. Joanna Jinton s-a mutat acum 8 ani intr-o cabana din munti, intr-un sat din nordul Suediei, locuit de numai noua oameni. Nu avea vreo sursa de venit, iar cabana nu avea incalzire si nici dus.

verde

Avertisment de la nivel inalt: Oamenii RISCA sa locuiasca intr-o lume pustie

Avertisment de la nivel inalt: Oamenii RISCA sa locuiasca intr-o lume pustie

"Viata oamenilor depinde de biodiversitate, in moduri care nu sunt intotdeauna aparente sau apreciate. Sanatatea oamenilor depinde in cele din urma de serviciile ecosistemice: disponibilitatea apei proaspete, combustibilului, surselor alimentare. Toate acestea sunt preconditii pentru sanatatea umana si mijloacele de trai", a declarat Elizabeth Maruma Mrema pentru The Guardian, in primul sau interviu important de la preluarea functiei de secretar executiv interimar al Secretariatului ONU a Conventiei pentru Diversitate Biologica. In luna mai a anului trecut, oameni de stiinta marcanti au avertizat ca natura dispare intr-un ritm de zeci pana la sute de ori mai mare decat media din ultimii 10 milioane ani. Expertii au avertizat anterior ca activitatea umana va conduce la al saselea eveniment de extinctie in masa din istoria Pamantului, adaugand ca umanitatea are putin timp la dispozitie sa actioneze pentru a preintampina acest lucru. "Afacerile, comunitatile locale, societatea civila, tineretul, toti, condusi de guverne, trebuie sa luam masuri. Vorbim de actiune de multi ani. Intr-adevar, avem nevoie de actiuni transformatoare pentru a face diferenta", a adaugat Mrema.

auto-moto

Pazea Tesla! Sony a lasat TV-urile si a intrat pe piata auto cu o masina care atinge 100 km / h in 4,6 secunde (Auto)

Pazea Tesla! Sony a lasat TV-urile si a intrat pe piata auto cu o masina care atinge 100 km / h in 4,6 secunde (Auto)

Aboneaza-te acum Facebook Newsletter * Sunt de acord cu Politica de confidentialitate Specializat in tehnologii multimedia, Sony face un pas intr-o directie cu totul noua, dezvaluind o masina electrica de creatie proprie. Raspunzand din capul locului unor intrebari arzatoare, nu, Sony nu devine producator auto, deocamdata. Cu design foarte atragator, care imbina trasaturi imprumutate direct de la masini electrice foarte populare livrate de Tesla si Porche, Vidion-S, prima masina semnata de Sony va intra in istorie ca un exercitiu de imaginatie, menit sa arate ce poate oferi Sony pentru industria auto.