Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

actualitate

Povestea emotionanta a primilor revolutionari de la Timisoara: A meritat, suntem liberi

Povestea emotionanta a primilor revolutionari de la Timisoara: A meritat, suntem liberi

Aurel Chindea duce o viata simpla, de portar, dar atunci, in urma cu 30 de ani, a fost unul dintre eroii Timisoarei. Chindea isi aminteste cum in ziua de 16 decembrie, dupa ce a iesit de la munca, de la fabrica in care muncea, Electromotor Timisoara, s-a oprit in Piata Maria, acolo unde se afla Biserica Reformata si unde locuia pastorul Laszlo Tokes, cel care urma sa fie evacuat de autoritatile comuniste si pe care timisorenii il aparau inca din seara de 15 decembrie cand primul grup de oameni s-a adunat in fata bisericii unde acesta locuia.

cultura

36 de ani de la moartea lui Nichita Stanescu. Poetul a avut un singur copil: pe cumnata sa

36 de ani de la moartea lui Nichita Stanescu. Poetul a avut un singur copil: pe cumnata sa

Poetul Nichita Stanescu a murit pe 13 decembrie 1983, la varsta de 50 de ani. Cel considerat cel mai mare poet roman al secolului XX n-a avut urmasi. Putina lume stie insa ca el a fost tatal legal al unei fete pe care a adoptat-o. Iar Mirela, fetita de atunci, era chiar sora ultimei sotii a […]

culinar

Unde am mincat cel mai bine in Europa? (1)

Unde am mincat cel mai bine in Europa? (1)

Am descoperit un Top 20 gastronomic al bucatariilor statelor europene, intocmit de farandwide.com, in care Romania ocupa un binemeritat (?) loc 11, impreuna cu Ungaria, cele doua tari sint luate "la pachet", un soi de "Ce mi-e Bucharest, ce mi-e Budapest". De fapt, a fost bagata in seama doar bucataria din Transilvania (si Bucovina), cu influentele ei austro-ungare, ceea ce mi se pare necinstit fata de sarmalutele in foi de vita din sud, de saramura de crap dobrogeana, de ciorba de praz olteneasca si de atitea altele.

vedete

Boala misterioasa de care sufera Marius Elisei. Oana Roman: "O sa se spuna ca din cauza mea a patit asta!"

Boala misterioasa de care sufera Marius Elisei. Oana Roman: O sa se spuna ca din cauza mea a patit asta!

Dupa 7 ani de relatie, Oana Roman si Marius Elisei au decis sa se desparta. Chiar Oana Roman a postat un mesaj surprinzator in mediul online, anuntandu-i pe internauti ca doreste sa elimine, de la bun inceput, speculatiile sau zvonurile legate de problemele aparute intre ea si Marius.  In cuprinsul mesajului sau, Oana Roman a […] The post Boala misterioasa de care sufera Marius Elisei. Oana Roman: "O sa se spuna ca din cauza mea a patit asta!" appeared first on Cancan.ro.

sanatate

Voi cum mai stati cu analizele?

Voi cum mai stati cu analizele?

Se stie ca e bine sa mergi sa iti faci analizele periodic, chiar daca nu te simti rau. Recomandarile generale vorbesc despre necesitatea unui set anual de analize. De ce? Pai, pentru ca asa ai sansa de a descoperi eventuale boli inca din stadiu incipient, implicit ai sansa de a le trata la timp, inainte sa devina cronice, grave, poate fatale. E o forma de preventie si, chiar daca, poate, cind mergi sa le faci, iti spui in minte un gind incurajator, in general nu ar trebui sa ai stres, pentru ca nu mergi la aceste analize pe fondul unei boli sau al unor simptome.