Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

economic

SoftBank strange 22 de miliarde de dolari pentru a vinde actiunile Alibaba

SoftBank strange 22 de miliarde de dolari pentru a vinde actiunile Alibaba

SoftBank a strans pana la 22 de miliarde de dolari in numerar in urma unor tranzactii care ar urma sa ii reduca drastic actiunile detinute la Alibaba in urmatorii ani, in timp ce investitorul japonez reactioneaza la o scadere a pietei care i-a afectat portofoliul de tehnologie, conform Financial Times. SoftBank a strans pana la 22 de miliarde de dolari in numerar in urma unor tranzactii care ar urma sa ii reduca drastic actiunile detinute la Alibaba in urmatorii ani, in timp ce investitorul japonez reactioneaza la o scadere a pietei care i-a afectat portofoliul de tehnologie, conform Financial Times.

social

In ultimele 24 de ore, Dispeceratul National Salvamont a primit 29 apeluri pentru interventii

In ultimele 24 de ore, Dispeceratul National Salvamont a primit 29 apeluri pentru interventii

Conform unei postari pe Facebook, 4 apeluri au fost pentru Salvamont Neamt, 3 apeluri pentru Salvamont Gorj, 3 apeluri pentru Salvamont Busteni, 2 apeluri pentru Salvamont Predeal, 2 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov si 2 apeluri pentru Salvamont Covasna. Au mai primit solicitari unitatile Sacele, Harghita, Formatia Azuga, Salvamont Brasov, Salvamont Caras Severin-Formatia Muntele Mic, Salvamont Sibiu, Salvamont Caras Severin-Formatia Semenic, Salvamont Arges, Judetul Covasna, Judetul Salaj, Judetul Maramures, Judetul Caras Severin, Salvamont Mures.

cultura

O carte pe zi: "Asteptandu-i pe barbari" de J.M.Coetzee

O carte pe zi: Asteptandu-i pe barbari de J.M.Coetzee

Un minunat roman al sud-africanului J.M.Coetzee, cel care a obtinut in 2003 Premiul Nobel pentru literatura. Un roman inclus de Penguin Books in prestigioasa serie "Great Books of the 20th Century". Un roman care a provocat opera omonima, din 2005, a compozitorului Philip Glass si ecranizarea lui Ciro Guerra din 2020, dupa scenariul autorului, cu Johnny Depp, Mark Rylance si Robert Pattison. A fost incununat cu James Tait Black Memorial Prize, Geoffrey Faber Memorial Prize si Central News Agency Prize.

sanatate

Obiceiul simplu care reduce glicemia

Obiceiul simplu care reduce glicemia

Discutia despre nivelul zaharului din sange (glucoza serica) este una ampla, dar trebuie sa retinem ca hormonii cruciali care regleaza nivelul glucozei in sange si metabolismul grasimilor sunt insulina si glucagonul (produse de prancreas). Iar alegerile mici si de zi cu zi ajuta hormonii sa functioneze corect, mai ales intr-o lume in care stresul, depresia si anxietatea sunt la niveluri ridicate si ne afecteaza sanatatea pe termen lung. Secretul este unul la indemana: mersul pe jos este benefic pentru sanatate, insa daca vrei sa scazi nivelul glicemiei este indicat sa faci o plimbare de 60-90 de minute imediat dupa masa, exact cand nivelul glicemiei creste.