Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

politic

Ciolacu, tras de urechi pentru gura sloboda: unii politicieni merg la televizor si-i ia gura pe dinainte

Ciolacu, tras de urechi pentru gura sloboda: unii politicieni merg la televizor si-i ia gura pe dinainte

"Cateodata unii politicieni merg la televizor si-i ia gura pe dinainte, ca sa zic asa... Dar nu cred ca cineva a uitat sau nu a inteles ca aceasta coalitie a aparut dintr-o nevoie - tara trebuie sa fie guvernabila si tara trebuie sa aiba un guvern stabil in aceste vremuri tulburi. Atunci trebuie sa avem puterea interioara sa trecem cu mai mult sau mai putin a lejeritate peste anumite declaratii marunte si sa vedem care este in realitate interesul Romaniei", spune Klaus Iohannis.

diverse

Lava si apa pe planeta rosie. Marte isi releva cicatricile din trecutul indepartat

Lava si apa pe planeta rosie. Marte isi releva cicatricile din trecutul indepartat

Noua imagine, obtinuta cu ajutorul camerei stereo de inalta rezolutie (HRSC), se concentreaza asupra unui vast platou vulcanic numit Thaumasia Planum. Fracturi profunde de suprafata, varfuri de 4,500 de metri modelate de lava si vai sculptate de apa au fost gasite pe versantul acestei regiuni vulcanice, oferind indicii despre trecutul antic al lui Marte.

cultura

O carte pe zi: "Calatori si pacienti romani la Karlsbad" de Radu Marza

O carte pe zi: Calatori si pacienti romani la Karlsbad de Radu Marza

Radu Marza este conferentiar la Universitatea Babes-Bolyiai, Cluj Napoca, Facultatea de Istorie si Filosofie, preocupat de istoria medievala, premoderna si moderna a spatiului romanesc si a Europei Centrale, identitati, istoria calatoriei. A mai publicat, intre altele, "Calatori romani privind pe fereastra trenului. O incercare de istorie culturala (1830-1930)", la aceeasi Editua Polirom, carte semnalata anul trecut la aceasta rubrica.