Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

Steven van Groningen demisioneaza din Comitetul Reprezentantilor Fondului Proprietatea

publicat 2020-09-24 15:30:17 (Money.ro)

Steven van Groningen demisioneaza din Comitetul Reprezentantilor Fondului Proprietatea "Franklin Templeton International Services S.À R.L, in calitate de administrator de fond de investitii alternative si administrator unic al Fondul Proprietatea, prin prezenta, anunta ca Steven van Groningen a decis sa se retraga din functiile detinute in cadrul Comitetului Reprezentantilor si in Comitetele Consultative ale Fondului. Data intrarii in vigoare a demisiei este 13 noiembrie 2020", arata un comunicat al FP. Numirea unui nou membru al Comitetului va fi pe ordinea de zi a urmatoarei adunari generale a actionarilor Fondului. "Decizia van Groningen vine in urma dorintei acestuia de a respecta standardele stricte de guvernanta corporativa ale Bursei de Valori de la Londra, unde Fondul Proprietatea este listat secundar, care prevad ca membrii consiliilor de administratie din companiile listate nu mai pot fi considerati independenti dupa o activitate de noua ani in pozitia respectiva. Avand in vedere faptul ca trei dintre membrii Comitetului vor fi detinut aceasta functie pe o perioada de noua ani in 2021 si pentru a evita schimbari semnificative in componenta Comitetului intr-un timp scurt, van Groningen a luat aceasta decizie, avand in vedere interesele Fondului Proprietatea" precizeaza FP. Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investitii de tip inchis, iar obiectivul sau investitional este maximizarea randamentelor catre actionari si cresterea valorii activului net pe actiune prin investitii realizate, in principal, in actiuni si valori mobiliare romanesti. Fondul se tranzactioneaza pe Bursa de Valori Bucuresti din 25 ianuarie 2011 si a fost listat pe segmentul Specialist Fund Market London Stock Exchange prin intermediul certificatelor de depozit ("GDR-uri") la data de 29 aprilie 2015. Franklin Resources, Inc. este o organizatie globala de management al investitiilor care opereaza impreuna cu sucursalele sale sub denumirea Franklin Templeton. Obiectivul Franklin Templeton este de a oferi rezultate superioare prin furnizarea de solutii globale si locale de management al investitiilor pentru clienti de retail, institutionali si fonduri suverane in peste 170 de tari. Prin intermediul echipelor specializate, compania are experienta in toate clasele de active - inclusiv in actiuni, obligatiuni, solutii alternative si solutii personalizate multi-active.

citeste mai mult...
Alte stiri de la Money.ro:
Facebook ar putea fi acuzata in SUA de incalcarea legii concurentei, cel mai devreme in noiembrie
AstraZeneca a reluat studiul clinic din SUA pentru un vaccin destinat Covid-19; Johnson & Johnson se pregateste sa reia studiul propriu
Un nou scandal in USR, dupa numirea unui viceprimar: Biroul National sustine un rasist
Un copil de 10 ani, refuzat la ATI in Timisoara: Ni s-a rupt sufletul pentru ca nu mai avem locuri
Donald Trump a votat cu zece zile inainte de alegerile prezidentiale: Am votat pentru un tip pe nume Trump
Marcel Ciolacu vede un premier PSD dupa alegerile parlamentare
Orban anunta ca evalueaza masura reintroducerii restrictiilor de circulatie pe timp de noapte
Petrecere de majorat, oprita de politisti. Amenzi uriase pentru participanti
Dat afara din PSD, Catalin Radulescu anunta ca va candida la alegeri alaturi de Șerban Nicolae si Plesoianu
Greta Thunberg: Noua politica agricola comuna “alimenteaza distrugerea ecologica”
BREAKING NEWS: Peste 70 de decese din cauza infectarilor cu COVID-19 si situatie critica la ATI
Oana Zavoranu, mandra de clinica sa, fruntasa intre microintreprinderi. "N-am tocat banii lu' mamica. Bagati-va unghia-n gat"
Reactia lui Orban dupa ce USR-PLUS l-a propus pe Ciolos premier dupa alegerile din decembrie
Angelica Fador (PNL): Guvernul sustine domeniul HoReCa, prin scutirea de impozitul specific pana la sfarsitul anului
PSD acuza PNL ca pregateste majorarea TVA