Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri


Ultimele cautari

actualitate

Romanii vor sa fie alocati mai multi bani pentru Armata

Romanii vor sa fie alocati mai multi bani pentru Armata

Romanii vor mai multi bani pentru Armata. Mai mult de trei sferturi dintre romani considera ca razboiul din Ucraina este periculos pentru Romania, iar in acest context peste jumatate sunt de acord ca Romania sa aloce mai multi bani pentru Armata, arata datele unui sondaj realizat de INSCOP. Mai exact, 76% dintre romani considera ca […]Articolul Romanii vor sa fie alocati mai multi bani pentru Armata apare prima data in Money.

economic

INS: Rata anuala a inflatiei in luna februarie a fost 7,2%, comparativ cu februarie 2023

INS: Rata anuala a inflatiei in luna februarie a fost 7,2%, comparativ cu februarie 2023

"Rata inflatiei de la inceputul anului (februarie 2024 comparativ cu decembrie 2023) a fost 1,9%. Rata anuala a inflatiei in luna februarie 2024 comparativ cu luna februarie 2023 a fost 7,2%", arata datele INS.Rata medie a modificarii preturilor de consum in ultimele 12 luni (martie 2023 - februarie 2024) fata de precedentele 12 luni (martie 2022 - februarie 2023) a fost 9,1%.Indicele preturilor de consum in luna februarie 2024 comparativ cu luna ianuarie 2024 a fost 100,81%.  Articolul INS: Rata anuala a inflatiei in luna februarie a fost 7,2%, comparativ cu februarie 2023 apare prima data in Money.

tic

Suntem la jumatatea mediei europene la competente digitale de baza. GoIT lanseaza trei noi cursuri IT pentru piata din Romania

Suntem la jumatatea mediei europene la competente digitale de baza. GoIT lanseaza trei noi cursuri IT pentru piata din Romania

Potrivit raportului Comisiei Europene, anul trecut doar 9% dintre romani aveau competente IT peste nivelul elementar si 28% abilitati digitale de baza, care presupun folosirea celor mai populare aplicatii software si instrumente online. Acest lucru face ca 41% dintre companiile autohtone sa se confrunte cu un deficit de angajati cu suficiente cunostinte pentru a satisface nevoile actuale de business, conform studiului Delloite Global Human Capital Trends 2023.

diverse

Caras-Severin: Trafic oprit pe Clisura Dunarii, pentru detonarea stancilor de pe versant

Caras-Severin: Trafic oprit pe Clisura Dunarii, pentru detonarea stancilor de pe versant

"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca astazi, in intervalul orar 16.00 - 20.00, circulatia va fi inchisa pe DN 57 (Clisura Dunarii), in zona localitatii Berzasca, judetul Caras - Severin, pentru efectuarea lucrarilor de detonare a stancilor de pe versant, derocare si curatarea a carosabilului", a transmis, miercuri, Centrul Infotrafic.DRDP Timisoara precizeaza ca traficul va fi oprit pe durata procedurilor de derocare si eliberare a carosabilului. Ulterior, circulatia se va relua."In functie de conditiile meteo, operatiunile sunt programate sa inceapa in jurul orei 15.00. Detonarile sunt necesare in cadrul actiunilor de punere in siguranta a versantului", a transmis DRDP Timisoara.  Articolul Caras-Severin: Trafic oprit pe Clisura Dunarii, pentru detonarea stancilor de pe versant apare prima data in Money.

cultura

O carte pe zi: "Crima la Oxford", de Ruth Ware

O carte pe zi: Crima la Oxford, de Ruth Ware

Doua tinere studente la Oxford locuiesc intr-un apartament, devin prietene, dar sunt firi complete diferite. Una o gaseste pe cealalta strangulata in camera ei, banuieste pe cineva pe care l-a vazut in apropierea apartamentului, o spune cu insistenta, barbatul e condamnat si zece ani mai tarziu face un infarct in inchisoare, in tot acest deceniu clamandu-si nevinovatia. Eroina incepe sa aiba dubii in legatura cu condamnarea barbatului si actiunea cartii penduleaza intre momentul de astazi si momentele din urma cu un deceniu, refacandu-se treptat povestea.

culinar

Reteta mucenici moldovenesti insiropati

Reteta mucenici moldovenesti insiropati

Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfintii 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colturile tarii pregatesc retete de mucenici. Mai jos iti spunem care sunt cele mai bune retete pentru mucenici moldovenesti insiropati. Mucenici pufosi, mucenici fierti in zeama sau mucenici moldovenesti, nici o reteta nu lipseste de […]